Tupakoinnin lopettaminen

Oli keino mikä tahansa, päätös lopettaa tupakointi on aina oikea. Tupakoinnin lopettamisesta on ainakin seuraavat hyödyt:

  • Terveysvaikutukset ovat kaikkein ilmeisimmät. mm. sydänkohtauksen, verisuonitautien ja keukosyövän riski laskee
  • Energiatasosi paranee etkä esimerkiksi hengästy niin helposti kuin ennen
  • Haju- ja makuaistisi palaavat normaaliksi
  • Pääset eroon yskimisestä, kurkkukivuista ja limaisesta kurkusta
  • Vaatteesi eikä hengityksesi haise tupakalle
  • Kaiken lisäksi säästät rahaa!

Tupakoinnin lopettamiseen on kehitetty useita erilaisia apukeinoja. suosituimpia ovat nikotiinilaastarit ja nikotiinipurukumit joita mm. Nicorette ja Nicotinell varsin agressiivisesti ja näyttävästi mainostavat. Näiden ja erilaisten inhalaattorien teho tupakoinnin lopettamisessa perustuu niiden toimittamaan nikotiiniin joka tuo helpotusta tupakan vieroitusoireisiin. Näistä ja muista apukeinoista saat lisätietoa esimerkiksi Stumppi.fi sivulta.

Nikotiinin toimittamisen lisäksi sähkötupakka tarjoaa myös tupakoimisen muut ”hyvät” puolet kuten savun (höyryn), sosiaaliset tilanteet, tekemistä käsille jne. Näinollen se saattaa olla juuri ”se juttu” joka laastareilla tai purkalla epäonnistunut tarvitsee. Sähkötupakka on kuitenkin vielä varsin uusi keksintö eikä sen tehoa tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä ole vielä tieteellisesti tutkittu. Tuotetta kokeilleet toisaalta taas ovat lähes järjestäen todenneet sen tehokkaimmaksi keinoksi lopettaa tupakointi. Katso mistä voi ostaa sähkötupakan ja kokeile itse.

Go to Top