Rajahtävä sähkötupakka

0

Hiljattain tiedotusvälineissä raportoitu räjähtänyt ja vakavia vammoja aiheuttanut sähkötupakka on varmasti aiheuttanut huolestusta käyttäjien keskuudessa. Ongelma on ilman muuta vakava mutta ainakin suomalaisilta tiedotusvälineiltä jäi kertomatta että yksikään yleisimmin käytössä oleva ns. perinteinen sähkötupakka (esim. DSE-901, Joye 510 tai Joye eGo) ei ole todistetusti räjähtänyt.

Maailman suurimmalla sähkötupakka-keskustelualueella (ECF) raportoiduilla räjähdys-tapauksilla on muutama yhteinen ja ratkaiseva tekijä. Räjähtävä sähkötupakka on aina ollut isokokoisempi, lähinnä paneutuneiden harrastajien käyttämä ns. modi jonka sisällä on kaksi erillistä sarjaan kytkettyä akkua. Räjähtäneet sähkötupakat ovat olleet putkimallisia, metallista valmistettuja modeja joissa on käytetty kahta CR123 (16340) kokoista akkua.

Suosittelemme siis välttämään laitteita joihin itse asennetaan sisälle kaksi erillistä akkua.

e-Savuke.com kertoo lisää räjähtävästä sähkötupakasta.

Sähkötupakan tilaaminen Kiinasta

0

Sähkötupakkahan on alunperin keksitty Kiinassa ja siellä myös suurin osa laitteista ja ainakin vielä suurin osa täyttönesteistä valmistetaan. Ei ole vaikea arvata että Kiinassa hintataso on selvästi edullisempi kuin muualla. Kiinasta tilaamisessa on kuitenkin muutama ongelma. Ensinnäkin nikotiinia sisältäviä tuotteita ei voi tilata. Lääkeaineen (nikotiini) tilaaminen EU:n ulkopuolelta ilman reseptiä on nimittäin kielletty. Laitteita toisaalta voi tilata ja hinnat tosiaan ovat todella houkuttelevat. Itse käytän eniten HealthCabin ja Heaven-Gifts (saat ostoksistasi bonuspisteitä kun rekisteröidyt tästä) nimisiä kauppoja. Näistä molemmat toimittavat tavaraa myös Suomeen ja postikulut ovat yleensä n. 5 euron luokkaa. Kulujen määrä riippuu siis paketin painosta. Ostokset voi maksaa luottokortilla tai Paypal:lla. Paketti on yleensä perillä n. 10 arkipäivässä. Nikotiinituotteet kannattaa hankkia suosittelemistani EU sähkötupakka-kaupoista.

Miten Tulli suhtautuu sähkötupakkatilauksiin?

0

Hiljattain saadun oikeuden päätöksen mukaan Tulli ei enää puutu EU-alueelta tilattuihin sähkötupakkatuotteisiin. Nikotiinia voi tilata EU:sta omaan kolmen kuukauden käyttöön. EU:n ulkopuolelta taas nikotiini tilaaminen on kokonaan kielletty ja jos Tulli nappaa tällaisen lähetyksen niin siitä voi seurata syyte lääkerikoksesta. Toisaalta laitteita ja muita osia voi tilata myös ETA-alueen ulkopuolelta. Katso tästä parhaat EU:ssa sijaitsevat sähkötupakkakaupat.

Sähkötupakka virosta?

0

Virossa on muutamia kivijalkakauppoja joista voi hankkia sähkötupakan mutta kuten Suomessa, myös Virossa nikotiinia sisältävien täyttönesteiden myyminen on kielletty. Virossa laitteiden hintataso on myös paljon korkeampi kuin esimerkiksi ulkomaisissa verkkokaupoissa. Jos kuitenkin haluat hankkia sähkötupakan Viron reissulla niin esimerkiksi Tallinnassa sijaitsee e-Sigaret.ee verkkokaupan myymälä. Suosittelen ainakin vertailemaan hintoja suosittelemieni kauppojen kanssa, huomaat varmasti kumpi on kannattavampi ostopaikka. Kyseisistä kaupoista voit tilata myös nikotiinia omaan käyttöön sillä ne sijaitsevat kaikki ETA-alueella.

Sähkötupakan nikotiininesteitä voi tilata ETA-alueelta

0

Oikeuden päätöksen mukaan ETA-alueelta voi tilata nikotiinia sisältäviä sähkötupakkatuotteita omaan käyttöön. Tulli on myös palauttanut kaikki takavarikoimansa sähkötupakkatilaukset asiakkaille. Aiemmin oli määritelty pitoisuudet minkä rajoissa nikotiinia voi tilata mutta tällä hetkellä aiheesta ei ilmeisesti ole tarkempia sääntöjä. ETA-alueen ulkopuolelta ei edelleenkään voi tilata nikotiininestettä tai ampulleja. Tässä linkkin MTV3:n uutiseen. Tilaajat pitäköön sähkötupakkansa

Sähkötupakan nikotiinipatruuna on reseptilääke

0

Tulli on verkkosivullaan julkaissut virallisen tiedotteen sähkötupakan maahantuonnissa. Tiedotteessa todetaan että nikotiinia sisältävien sähkötupakkatuotteiden tilaaminen netistä on kielletty. Tilaaminen on kuitenkin mahdollista jos sinulla on esittää resepti kyseiselle tuotteelle. Pitää varmaan lähteä lääkärin puheille… 🙂

Koko tiedotteen voi lukea täältä.

Sähkötupakka.info

0

Uusi suomalainen sähkötupakka sivu on avattu! Täältä tulet löytämään kaiken mahdollisen tiedon tupakoinnin lopettamiseen sähkötupakan avulla.

Go to Top